Placki z kaszy gryczanej z borowikami.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 250 g kaszy gryczanej * ½ l wody, sól i 1 łyżka oleju do gotowania kaszy * 2 łyżki ziaren zbóż * 3 jajka * 100 g drobno tartego parmezanu * 4 ząbki czosnku * 200 g borowików * 80 g masła * sól, pieprz * olej do smażenia * 4 łyżki kwaśnej śmietany * 300 g fileta z węgorza WYKONANIE: Kaszę ugotować, ostudzić, wymieszać z jajkami, ziarnami zbóż i parmezanem, przyprawić solą i pieprzem, a następnie uformować placki i smażyć na gorącym oleju. Obrane ząbki czosnku pokroić w plasterki. Borowiki obsmażyć na maśle z czosnkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Placki i borowiki ułożyć na talerzach, podawać z wędzonym węgorzem i kwaśną śmietaną

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin