Farszynki.doc

(25 KB) Pobierz
"Farszynki "

"Farszynki "

 

Składniki:

Ciasto:
90 dkg ziemniaków gotowanych,
25 dkg mąki ziemniaczanej,
2 jajka,
sól.

Farsz:
15 dkg gotowanego wieprzowego mięsa,
2 jajka ugotowane na twardo,
8 dkg cebuli,
sól,
pieprz.

 

Sposób przyrządzenia:

        Ziemniaki należy ugotować, zemleć, dodać jajka, sól, mąkę, a następnie wyrobić ciasto.
        
        Farsz: mięso zmielić razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszamy na jednolitą masę. Z ciasta formujemy wałek, kroimy go na kawałki, i formujemy placuszki. Na placuszki nakładamy farsz, zawijamy i kształtujemy kotlety. Podsmażamy je na oleju, aż do uzyskania złocistej barwy. Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin