Płonące banany.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
58403857 UNPDF
Płonące banany
Składniki
6 bananów (nie przejrzałych), 6 dag margaryny, 4 łyżki cukru, 2
kieliszki rumu
Sposób przyrządzania
W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić na nim z obu
stron obrane banany.Posypać je cukrem, skropić łyżką wody i
wstawić na 15-20 min. do nagrzanego piekarnika. Gdy zmiękną,
wyjąć i ostudzić. Przed podaniem polać banany gorącym rumem,
podpalić i płonące podawać na kawałkach folii.
1 porcja zawiera: 1,3 g białka, 8 g tłuszczu, 2,8 g błonnika, 0 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
BookScanKrK
Inne pliki z tego folderu:
Banany w kawie.pdf
(50 KB)
Banany w migdałach.pdf
(27 KB)
Deser bananowy z likierem.pdf
(51 KB)
Deser Bogdana.pdf
(42 KB)
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
Dania mięsne (jpg)
Dania rybne
Dania warzywne (jpg)
Danie główne
grzyby
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin