BRZDĄC.doc

(23 KB) Pobierz

BRZDĄC

Dodane przez: [bambara]

Czas przygotowania: 60 minut

Kaloryczność: 200 kcal

Ilość porcji: 15

Składniki

4 jajka

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki ziemniaczanej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

4 kubki śmietany 20 % po 200 ml

6 łyżek cukru pudru

2 łyżki kakao

3 łyżki żelatyny

 

Przepyszne ciasto, które zawsze wychodzi

Etapy przygotowania

 

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i kakao, dokładnie wymieszać. Do ubitej śmietany wlewami powoli zimną żelatynę, wymieszać. Masę wykładamy na zimny biszkopt i zrobić esy floresy widelcem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin