Pieczeń z indyka z pieczarkami i twarożkiem.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
59392596 UNPDF
Pieczeń z indyka z pieczarkami i twarożkiem
Składniki Przepis
duża pierś indycza
20 dag pieczarek
20 dag serka ziołowego
cebula
kilka łodyżek szczypioru
tymianek, rozmaryn
sól, pieprz, ostra papryka
olej
Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na tłuszczu,
pieczarki pokroić na nieduże kawałki, dorzucić do
cebuli i podsmażyć, przyprawiając solą i pieprzem.
Ostudzić.
Pierś indyczą rozkroić tak, aby powstał duży
prostokąt, posolić ją z dwóch stron, rónomiernie
posmarować serkiem, zostawiąjąc wolne brzegi,
następnie rozprowadzić warstwę pieczarek i
posiekanego szczypiorku (niekoniecznie). Dokładnie
zwinąć mięso, uważając, żeby nadzienie nie uciekło
ze środka i związać je nicią, tak żeby powstała
podłużna rolada. Obsypać ją papryka w proszku i
ziołami (nie za dużo tymianku, bo ma bardzo
intensywny aromat). Piec do zrumienienia w
otwartym naczyniu żaroodpornym albo na głębszej
blaszce, do której wlewamy kilka łyżek oleju i troche
wody. W połowie mięso pieczenia odwrócić.
Można podawać na ciepło w plastrach wraz z sosem
z pieczenia albo na zimno do chleba. Smacznego.
Plik z chomika:
kwiatek_1998
Inne pliki z tego folderu:
Pieczona karkówka z grzybami.doc
(141 KB)
Kurczak w sosie mandarynkowym.doc
(19 KB)
Królik w śmietanie.doc
(152 KB)
Rolada z indyka.pdf
(32 KB)
Zapiekane piersi z kurczaka.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
01- PRZEPISY NA SŁODKOŚCI
02 - PYSZNOŚCI BEZ PIECZENIA
Alkohole
Ciasta
Dekoracja- coś dobrego
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin