Ozorki cielęce gotowane.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
70612845 UNPDF
Ozorki cielęce gotowane
SKŁADNIKI :
60 dkg ozorków,
15 dkg włoszczyzny bez kapusty,
1 liść laurowy,
3 - 4 ziarna ziela angielskiego,
sól.
SPOSÓB WYKONANIA
Ozorki wyszorować szczoteczką, dokładnie opłukać i wyciąć z nich gruczoły ślinowe
znajdujące się z obu stron przy nasadzie. Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, pokroić w
grube paski. Ozorki zalać wrzącą wodą, zagotować, włożyć włoszczyznę, dodać przyprawy,
posolić, gotować pod przykryciem około 1 godziny. Gdy ozorki są miękkie, przełożyć je do
zimnej wody, aby trochę ostygły. Obrane ze skórki ozorki zagotować ponownie w
wywarze, wyjąć i każdy pokrajać na 3 - 4 plastry. Ułożyć na podłużnym półmisku, przebrać
jarzynami z wywaru. Podawać z ziemniakami z wody i ostrym sosem chrzanowym,
korniszonowym itp.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin