Brukselka w cieście.doc

(96 KB) Pobierz
Brukselka w cieście

Brukselka w cieście

 

Składniki:

·         1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego

·         500 g świeżej brukselki

·         2 łyżki mąki pszennej

·         1 łyżka mąki ziemniaczanej

·         2 jajka

·         1/2 szklanki oleju

·         sól, pieprz

 

                   Brukselka w cieście

 

Wykonanie:

Brukselkę oczyścić, ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć, ostudzić.

Ciasto:
Z mąki, jajek i Majonezu przygotować gęste ciasto. Doprawić solą i pieprzem. Brukselki zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

czas oczekiwania: 30 minut

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin