Galaretka kardynalska.pdf
(
89 KB
)
Pobierz
13587441 UNPDF
Galaretka kardynalska
Składniki
Pół puszki brzoskwiń w zalewie, 2 galaretki
brzoskwiniowe lub cytrynowe, 2 szklanki czereśni,
małe opakowanie śmietany kremówki, łyżka cukru,
po 5 dag rodzynków i migdałów, kilka orzechów
włoskich, pół tabliczki gorzkiej czekolady
Sposób przyrządzania
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody,
wystudzić. Brzoskwinie osączyć z zalewy, umyte czereśnie wydrylować.
Owoce rozłożyć do pucharków. Zalewę brzoskwiniową wymieszać z
galaretką, zalać nią owoce i wstawić do lodówki, aby deser stężał.
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w paseczki.
Rodzynki umyć, osączyć, orzechy obrać i podzielić na połówki. Ubić
śmietanę z cukrem i szprycować dekoracyjnie na zastygniętą galaretkę.
Posypać bakaliami, udekorować czereśniami oraz listkami z czekolady.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Banany z miodem.pdf
(822 KB)
Zapach lasu.pdf
(64 KB)
Wyśmienity podwieczorek.pdf
(29 KB)
Suflet morelowy.pdf
(49 KB)
Suflet bananowy.pdf
(73 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin