Sałatka śledziowa.pdf

(39 KB) Pobierz
71443597 UNPDF
Sałatka śledziowa
Składniki Przepis
3 podwójne płaty śledziowe w
occie
2 spore marchewki
4 średnie ogórki konserwowe
2 białe lub czerwone cebule
200 ml kwaśnej śmietany 18%
200 ml słodkiej śmietanki 18%
4 łyżki majonezu
pieprz
Z płatów śledziowych
zdjąć skórę i pokroić je
na mniejsze kawałki.
Marchewkę pokroić w
ćwierćplasterki i
ugotować, ale
niezupełnie na miękko.
Korniszony pokroić w ćwierćplasterki.
Cebulę również pokroić w ćwierćplastry, ale sparzyć
ją wrzątkiem.
Wszystko wymieszać ze śmietaną i majonezem.
Doprawić pieprzem, sól jest niepotrzebna.
Odstawić na trochę do lodówki.
71443597.001.png 71443597.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin