Sałatka z kalafiora z szynką.pdf

(47 KB) Pobierz
94518119 UNPDF
Sałatka z kalafiora z szynką
Składniki
Kalafior (ok. 50 dag), 4 łyżki kukurydzy gotowanej (świeżej lub
konserwowej), nektarynka, ewentualnie brzoskwinia lub gruszka,
4 cienkie plasterki szynki chłopskiej bez tłuszczu (lub
konserwowej), szklanka mleka, cukier, sól, pieprz. Sos: 2 łyżki
majonezu light, 2 łyżki niskotłuszczowego jogurtu naturalnego,
łyżeczka sosu Exotic Sauce
Sposób przyrządzania
Kalafior umyć i wrzucić do wrzącej wody z mlekiem, lekko posłodzonej. Ugotować na
półmiękko, odcedzić, podzielić na różyczki. Nektarynkę wypestkować i pokroić w kostkę,
a szynkę w paski i razem z kukurydzą dodać do kalafiora. Wszystkie składniki sosu
dobrze zmieszać i delikatnie połączyć sos z sałatką. (1 porcja - 130 kcal).
 
94518119.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin