Tort sałatkowy.pdf

(52 KB) Pobierz
94518703 UNPDF
Tort sałatkowy
Składniki
I warstwa: mała puszka groszku, 10 ogórków konserwowych,
mały por, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz
II warstwa: ugotowany duży seler, duże kwaśne jabłko, 5 dag
posiekanych orzechów włoskich, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz
III warstwa: 4 jaja ugotowane na twardo, 15 dag żółtego sera,
natka pietruszki, 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Warzywa konserwowe osączyć. Ogórki pokroić w kostkę, a starannie umyty por (tylko
białą część) - w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, wyłożyć na płaski talerz.
Seler oraz obrane jabłka bez gniazd nasiennych drobno posiekać, wymieszać
z orzechami, majonezem, przyprawami i ułożyć na pierwszej warstwie.
Jaja pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o małych otworach, natkę posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i wyłożyć na drugą warstwę. Wierzch tortu sałatkowego
można udekorować ćwiartkami pomidora.
 
94518703.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin