Wiosenna.pdf

(42 KB) Pobierz
94518709 UNPDF
Wiosenna
Składniki
4 jaja, 15 dag gotowanej szynki, pęczek rzodkiewki, świeży
ogórek.
Sos: szklanka jogurtu, 2 łyżki majonezu, 3 łyżki posiekanej
rzeżuchy, łyżeczka musztardy, szczypta ostrej papryki, cukier,
sól
Sposób przyrządzania
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paski,
rzodkiewkę - w plasterki, a ogórek - w półplasterki. Jaja, szynkę, ogórek i rzodkiewkę
przełożyć do salaterki. Rzeżuchę wymieszać z jogurtem, majonezem, musztardą,
papryką, cukrem i solą. Sałatkę wymieszać z sosem tuż przed podaniem.
 
94518709.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin