Kotleciki drobiowe+ Boczusiek.doc

(21 KB) Pobierz
Kotleciki drobiowe – dobre

Kotleciki drobiowe – dobre

 

4 filety z kurczaka pokroić w kostkę

20 dkg pieczarek pokroić w kostkę

1 cebula – pokroić w kostkę

 

4 jajka ,

4 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżki maki pszennej

2 łyżki oleju

Maga , sól

 

Wszystko razem wymieszać i smażyć

 

 

Ciasto naleśnikowe do kotletów(zamiast bułki)

 

1 całe jajko  rozbijamy widelcem  dajemy trochę mleka lub wody i dodajemy mąkę tak, by było troszkę gęste, rozbijamy dalej

Kotlety pobite, posolone z obu stron, moczymy z obu stron w tym cieście i smażymy na patelni z tłuszczem.

 

 

Pyszny boczek zapiekany:

 

Na przykład surowy boczek- wkładamy do brytfanki lub rondelka,

2-3 cebule obieramy i kroimy w plastry, marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy odrobinę kminku , wkładamy boczek, podlewamy wodą i wkładamy do piekarnika(uzupełniamy wodę gdy wykipi) i zapiekamy do miękkości.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin