Mielone w sosie paprykowo pieczarkowym.doc

(277 KB) Pobierz
Mielone w sosie paprykowo pieczarkowym

Mielone w sosie paprykowo pieczarkowym

składniki

·         cebula biała - 2 szt

·         kotlety mielone - 4 szt

·         masło/margaryna - 2 łyżki

·         papryka świeża - 1 szt

·         pieczarki - 5-6 szt

·         pieprz czarny - 1 szczypta

·         sos pieczarkowy KNORR - 1 szt

·         sól - 1 szczypta

 

Sposób przygotowania

1.     Na patelni roztapiamy margarynę i smażymy na niej pieczarki do zrumienienia (ok. 7 minut), dodajemy pokrojoną paprykę (kroimy w paski) i cebule (kroimy w piórka)- razem smażymy ok. 5 minut.

2.     Przygotowujemy sos pieczarkowy KNORR wg przepisu na opakowaniu.

3.     Wlewamy sos do kotletów mielonych, dodajemy zawartość patelni i gotujemy razem ok 10 minut pilnując żeby nie przypalić.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin