Zupa słodko-kwaśna z czerwonej fasoli.doc

(98 KB) Pobierz
Zupa słodko-kwaśna z czerwonej fasoli

Zupa słodko-kwaśna z czerwonej fasoli

składniki

·         1 paczka czerwonej fasoli

·         * kość wędzona lub boczek wędzony na zupę

·         * masło

·         * mąka

·         * śmietanka słodka

·         * ocet, sól, wegeta, cukier

Sposób przygotowania

1.     Do dużego garnka włożyć kość na zupę lub boczek wędzony i czerwoną fasolę, zalać wodą. Gotować pod przykryciem. Gdy fasola będzie już prawie miękka dodać wegety i gotować dalej. Gdy fasola jest już miękka wyjąc kość zrobić zasmażkę z masła i mąki.

2.     Zasmażkę wlać do zupy, przyprawić ja i dodać octu według uznania. Zabielić słodką śmietaną. Kość można obrać z mięsa i dodać do zupy jak ktoś lubi.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin