Zupa podhalańska .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: 1,5 l wywaru z warzyw 8 dag cebuli 30 dag baraniny bez kości Tłuszcz 1-2 dag mąki 15 dag pomidorów 40 dag ziemniaków 5 dag chrzanu (tartego) sól, pieprz, papryka mielona, czosnek i przyprawa do zup do smaku PRZYGOTOWANIE: Cebulę obrać, opłukać , drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, zalać wywarem i gotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do mięsa pod koniec gotowania razem z pomidorami i przyprawami i ugotować. Następnie zupę wymieszać z chrzanem i doprawić do smaku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin