Zupa z listków rzodkiewki .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 2 pęczki (liście) rzodkiewki * 3 obrane i ugotowane ziemniaki pokrojone w kosteczkę * 2 posiekane cebule * 2 kostki Rosół z kury * 2 łyżki stołowe RAMY CREMEFINE Gęstej * 20 g (1 łyżka) żółtego tłuszczu * sól, pieprz * pieprz czerwony utarty w moździerzu WYKONANIE: 1. Jednym ruchem ręki oderwij liście od rzodkiewki, wrzuć do sitka i umyj. 2. Do 1 litra wrzątku wrzuć 2 kostki Rosół z kury KNORR. Wymieszaj trzepaczką i gotuj przez 1 minutę. 3. W garnku postawionym na dużym ogniu rozpuść tłuszcz, następnie zeszklij na nim cebulę (podsmażaj ok. 2 minuty). 4. Wrzuć liście rzodkiewki i wymieszaj drewnianą łyżką, dodaj również ziemniaki i ponownie wymieszaj. 5. Wlej bulionu wymieszaj. Zagotuj całość. 6. Teraz miksuj zupę w garnku przy pomocy żyrafy” (twistera). 7. Ponownie zagotuj i dodaj 2 łyżki RAMY CREMEFINE Gęstej. 8. Spróbuj - dopraw do smaku. 9. Nalej zupę do kokilki, posyp z wierzchu czerwonym pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin