Snikiers.doc

(19 KB) Pobierz

 

 

SNIKIERS

 

 

 

40 - dkg mąki

20 - dkg margaryny

  4 - żółtka

10 -dkg cukru

  4 - łyżki śmietany 30 %

  1 - łyżeczka proszku do pieczenia

  1 - płaska łyżeczka sody

 

 

WYKONANIE:

 

 

Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Ciasto rozwałkować i posmarować dżemem wiśniowym.

Ubić pianę z białek i 10 dag cukru. Rozsmarować na ciastach i posypać mielonych orzechów (20 dkg ). Ciasto piec  30 minut. Posmarować kremem. Mleko schłodzone gotować 2,5 godz. na wolnym ogniu po wystygnięciu otworzyć puszkę i smarować placek a drugim przykryć. Mleko skondensowane musi być do kremu.    

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin