Śledź.doc

(128 KB) Pobierz
Śledź "pod pierzynką"

Śledź "pod pierzynką"

Drukuj

E-mail

Początek formularza

Składniki:
saatkasledzoiwa5km.jpg

25 dag solonych płatów śledziowych
3 średnie ziemniaki
1-2 cebule
2-3 marchewki
3 jajka
średni słoik majonezu
ewentualnie 1 jogurt (200ml) naturalny
25 dag żółtego sera
zielona pietruszka
Sposób wykonania:
Ziemniaki, marchew ugotować w mundurkach, jajka ugotować na twardo. Śledzie lekko odmoczyć i pokroić w kostkę. Układać warstwami od dołu: 3 ugotowane ziemniaki starte na grubej tarce, śledzie krojone w grubą kostkę, cebula drobno pokrojona, majonez pół słoika (można lekko "rozcieńczyć" jogurtem naturalnym), 2-3 ugotowane marchewki starte na grubej tarce, 3 ugotowane jajka też starte, lub drobno pokrojone, majonez pół słoika, posiekana zielenina (np. natka pietruszki), ser żółty starty na drobnej tarce.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin