Sos do mięs,ryb i galaret.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
13587623 UNPDF
Sos do mięs, ryb i galaret
Składniki Przepis
szklanka śmietany 12%
3-4 łyżki majonezu (może byc
niskotłuszczowy)
łyżeczka musztardy
łyżka kaparów
3-4 pieczarki w occie
pół korniszona
2 jaja na twardo
łyżka posiekanego koperku
odrobina cukru (1/3 łyzeczki)
sól, biały pieprz
Śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą.
Dodać pokrojone w kostkę jajka i jeszcze drobniej
posiekane pieczarki, kapary, korniszona i koperek.
Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Sos jest najlepszy do galarety z kurczaka, pstrąga
czy samych warzyw.
Biały pieprz jest po to, by nie było widać w sosie
czarnych drobinek, jeśli nie masz go w domu, dodaj
czarny pieprz albo, jeśli wolisz łagodny smak sosu,
pomiń ten składnik.
Ilość składników można dowolnie zmieniać w
zależności od własnego smaku.
Dobra jest też wersja z samym jajkiem, koperkiem,
pietruszką i bazylią.
Życzę miłego eksperymentowania z sosem.
Plik z chomika:
Promyczek59
Inne pliki z tego folderu:
Ostry sos czosnkowy.doc
(73 KB)
Sos pieczarkowy.doc
(106 KB)
Sos do sałaty.doc
(33 KB)
Sos grecki.doc
(20 KB)
Sos koperkowo-chrzanowy.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
CIASTA
DEKORACJE PRZYSTAWEK
FILMIKI
GIFY KULINARNE
GRZYBY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin