Wuzetka
Sk艂adniki
聽
Ciasto:20 czubatych 聽艂y偶ek m膮ki20 艂y偶ek cukru4 jajkap贸艂聽kostki margaryny 4 p艂askie 艂y偶eczki sody 2 艂y偶ki kakaos艂oik 聽d偶emu brzoskwiniowego 18 艂y偶ek mlekaMasa:Mas艂o ro艣linne lub ro艣linna margaryna聽( 500 g.)2 serki homogenizowane naturalne ( ka偶dy po 200 g.)1 cukier waniliowycukier puder do smaku Polewa czekoladowa:p贸艂 kostki margarynyp贸艂 szklanki cukru 2 艂y偶ki kakao艂y偶ka mleka
Ciasto:M膮k臋 przesia膰 z sod膮 i kakaoOddzieli膰 bia艂ka od 偶贸艂tekUbi膰 bia艂ka na sztywno聽W osobnej misce utrze膰 偶贸艂tka z cukrem na pulchn膮 mas臋Dodawa膰 m膮k臋 na przemian z mlekiem聽,聽p贸艂 s艂oika d偶emu 聽聽i roztopion膮 margaryn膮 ci膮gle ucieraj膮c聽mikserem Na ko艅cu wymiesza膰 delikatnie ( drewnian膮 艂y偶k膮 ) z ubit膮 pian膮 z bia艂ekBlach臋 o wymiarach 20 cm. szeroko艣ci i 35 d艂ugo艣ci (mierz膮c dno formy) wysmarowa膰 margaryn膮 i posypa膰 bu艂k膮 tart膮 聽Piec w temp. 180 st. przez ok. 1 hKiedy ciasto ca艂kowicie wystygnie przekroi膰 na 2 placki.Masa:Utrze膰 mas艂o ro艣linne z cukrem waniliowym聽Stopniowo dodawa膰 serki聽聽ci膮gle ucieraj膮cDoda膰 聽cukier puder wg. upodoba艅 Do masy mo偶na doda膰 sok z cytryny Polewa聽 czekoladowa:Wszystkie sk艂adniki wymiesza膰 , gotowa膰 ok. 10 minut 聽na ma艂ym ogniu mieszaj膮c od czasu do czasu , a偶 powstanie g臋sta masa czekoladowa Wykonanie:Pierwsz膮 cz臋艣膰 ciasta posmarowa膰 pozosta艂ym d偶emem brzoskwiniowym Na艂o偶y膰 ca艂y krem Przykry膰 drug膮 cz臋艣ci膮 ciastaPola膰 polew膮 czekoladow膮Sch艂odzi膰 w lod贸wceCiasto najlepsze jest na drugi dzie艅.
Promyczek59