ZALEWA UNIWERSALNA.pdf
(
25 KB
)
Pobierz
Zalewa uniwersalna
ZALEWA UNIWERSALNA
0,5 l octu
4 czubate łyżki soli
2 szklanki cukru
2,5 l wody
ziele angielskie, listek laurowy,
gorczyca, pieprz gnieciony
Można zalewać ogórki, cukinię(bardzo młodą), dynie,
patisony, seler (liście i korzeń, pocięte w zapałeczki), brokuły,
pomidory (zielone i dojrzałe), cebulki, czosnek, paprykę,
pieczarki, gruszki, kalafior, marchewkę (wcześniej obgotować
np. na parze, bo w occie stwardnieje)), i co można sobie
jeszcze wymyślić.
Kalafior dobrze jest obgotować krótko w wodzie słono-
słodko- kwaśnej. Upchać w słoje, zalać 2-3 łyżkami oleju, zalać
gorącą zalewą, pasteryzować ok 1 h (słoje litrowe) do 2 h (słoje
do 5 l)
Plik z chomika:
AS2016
Inne pliki z tego folderu:
Grill-Przysmaki_z_rozna_i_rusztu-PL.pdf
(5769 KB)
Kebab.pdf
(39 KB)
Pieczywo - kilka sposobów.pdf
(39 KB)
Szaszłyki , kilka sposobów.pdf
(48 KB)
Golonka_z_grilla.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
7 TAJEMNIC
AEROBIC
AIKIDO
AKWARYSTYKA
ALTANY OGRODOWE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin