Ciasto chałwowe.docx

(12 KB) Pobierz

Ciasto chałwowe

 

·         CIASTO:

·         6 jajek,

·         szkl. cukru,

·         cukier waniliowy,

·         płaska łyżeczka proszku do pieczenia,

·         łyżka mąki,

·         3 budynie czekoladowe.

·          

·         KREM:

·         2 budynie waniliowe lub karmelowe,

·         3 szkl. mleka,

·         kost. margaryny,

·         30 dag chałwy waniliowej.

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i budynie. Piec 35-40 min w 180st.

Budynie ugotować na mleku, przestudzić. Margarynę utrzeć, dodawać na przemian budyń i pokruszoną chałwę. 2/3 kremu przełożyć ciasto, resztę rozsmarować na wierzchu. Posypać startą czekoladą.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin