· Ciasto:
· 4 jajka
· pół szkl. cukru
· 1 szkl mąki
· 1 łyżeczka proszku do pieczenia
·
· Masa Budyniowa:
· 0,5 litra soku pysio zielonego
· 0,5 litra soku pomarańczowego, marchew, banan, jabłko
· 2 budynie waniliowe
· 2 łyżki cukru
· 1 łyżki masła
· Masa:
· 0,5 litra kremówki
· 3 łyżki cukru pudru
· 1 galaretka czerwona wiśniowa
· Dodatki:
· 1 paczka delicji
· 1 lub 2 galaretki wiśniowe
Opis przygotowania
Ciasto ubić tak jak na zwykły biszkoptu.Z pół litra soku pysio zielonego odlać szklankę soku i rozmieszać 1 budyń, resztę soku zagotować z 2 łyżkami cukru i 1 łyżką masła.Do gotującego się soku wlać rozmieszany budyń - zagotować. Jeszcze ciepły wylać na biszkopt i równomiernie rozprowadzić.Tak samo postąpić z drugą połowa soku pomarańczowego.W jeszcze ciepłą masę wkładamy delicje i czekamy aż ciasto ostygnie.Ubić kremówkę z cukrem pudrem, dodać tężejąca galaretkę zrobioną z 1 szklanki wody. Wylać na delicje i równomiernie rozprowadzić. Na wierzch przygotować drugą galaretkę wiśniową i włożyć ciasto do lodówki.
guldek2