PRINCESSA(1).docx

(13 KB) Pobierz

PRINCESSA

Składniki:

·         CIASTO

·         6jajek

·         12łużek mąki pszennej

·         1szkl.cukru zwykłego

·         2łyżeczki proszku do pieczenia(czubate)

·         1płaską łyżkę kakao

·         BEZA

·         6białek(żółtka zostawic do budyniu)

·         20dag wiórek kokosowych

·         20dag cukru pudru

·         20dag posiekanych orzechów włoskich

·         4duże princessy orzechowe

·         BUDYŃ

·         6czubatych łyżek capuccino orzechowego

·         0,5szkl. wody(zimnej)

·         6żółtek

·         3łyżki mąki

·         1szkl. cukru zwykłego

·         1i1/2szkl. mleka

·         2kostki margaryny

·         POLEWA

·         2szkl. cukru pudru

·         1łyżka masła lub margaryny

·         4płaskie łyżki kakao

·         6łyżek gorącego przegotowanego mleka

·         PRZYGOTOWANIE
Białka oddzielic od żółtek,mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia i kakao.Białka ubic na sztywno ,następnie dodac cukier cały czas ubijając,jak będzie już dobrze ubite z cukrem
dodawac po jednym żółtku,a na końcu mąkę i delikatnie rozmieszac.Wylac na blaszkę i up
iec biszkopt.Piec w temp.180stopni 15 min.Wystudzic.

BEZA
Princessy drobno pokroic,orzechy posiekac. Białka ubic z cukrem pudrem,dodac wiórki kokosowe,orzechy a na końcu princessy.Wylac na blaszkę wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200stopni 20min. do podeschnięcia i zbrązowienia.Wystudzic.

BUDYŃ
Mleko wlac do garnka a resztę składników razem wymieszac.Wymiszane składniki wlac do gotującego mleka.Tak ugotowany budyń wystudzic.Następnie zimny budyń utrzec z 2 margarynami.

PRZEKŁADANIE
Biszkopt przekroic, wyłożyc połowę kremu rozsmarowac,następnie beza na to reszta kremu i druga częśc biszkopta polac polewą.

Smacznego

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin