PRINCESSA
Składniki:
· CIASTO
· 6jajek
· 12łużek mąki pszennej
· 1szkl.cukru zwykłego
· 2łyżeczki proszku do pieczenia(czubate)
· 1płaską łyżkę kakao
· BEZA
· 6białek(żółtka zostawic do budyniu)
· 20dag wiórek kokosowych
· 20dag cukru pudru
· 20dag posiekanych orzechów włoskich
· 4duże princessy orzechowe
· BUDYŃ
· 6czubatych łyżek capuccino orzechowego
· 0,5szkl. wody(zimnej)
· 6żółtek
· 3łyżki mąki
· 1szkl. cukru zwykłego
· 1i1/2szkl. mleka
· 2kostki margaryny
· POLEWA
· 2szkl. cukru pudru
· 1łyżka masła lub margaryny
· 4płaskie łyżki kakao
· 6łyżek gorącego przegotowanego mleka
· PRZYGOTOWANIEBiałka oddzielic od żółtek,mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia i kakao.Białka ubic na sztywno ,następnie dodac cukier cały czas ubijając,jak będzie już dobrze ubite z cukrem dodawac po jednym żółtku,a na końcu mąkę i delikatnie rozmieszac.Wylac na blaszkę i upiec biszkopt.Piec w temp.180stopni 15 min.Wystudzic.BEZAPrincessy drobno pokroic,orzechy posiekac. Białka ubic z cukrem pudrem,dodac wiórki kokosowe,orzechy a na końcu princessy.Wylac na blaszkę wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200stopni 20min. do podeschnięcia i zbrązowienia.Wystudzic.BUDYŃMleko wlac do garnka a resztę składników razem wymieszac.Wymiszane składniki wlac do gotującego mleka.Tak ugotowany budyń wystudzic.Następnie zimny budyń utrzec z 2 margarynami.PRZEKŁADANIEBiszkopt przekroic, wyłożyc połowę kremu rozsmarowac,następnie beza na to reszta kremu i druga częśc biszkopta polac polewą. Smacznego
guldek2