Ptasie mleczko.docx

(12 KB) Pobierz

ptasie mleczko" Miłoszka

 

Składniki:

·         4 bite śmietany w proszku

·         2 galaretki truskawkowe

·         2 galaretki agrestowe

·         1 galaretka wiśniowa / pomarańczowa

·         galaretki truskawkowe rozpuscic w 0.5 litra wody to samo zrobi z agrestowymi tylko wisniową/pomarańczową przyżądzic wg przepisu na opakowaniu. brytfannę lub duze naczynie żaroodporne wyłoży biszkoptami a pomiędzy biszkopty wsypac kulki czekoladowe (do mleka). Kiedy galaretki ostygną 2 bite śmietany przyrządzic w 200ml mleka i zmiksowac z zimnymi galaretkami truskawkowymi, wlac delikatnie do wyłożonego biszkoptami i kulkami czekoladowymi naczynia. Kolejne 2 bite śmietany przyrządzic tak samo w 200ml mleka i zmiksowac z galaretkami agrestowymi wlac delikatnie na pierwszą warstwę truskawkową. Wstawic do lodówki. kiedy galaretka wiśniowa zacznie delikatnie tężec wylac ją na wierzch. Kiedy stężeje galaretka wisniowa deser jest gotowy
Smacznego!!!
Oczywiscie galaretki można wg własnego uznania wybrac chodzi o to żeby były kolorowe

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin