ciasto z batorego
Składniki
1. Upiec biszkopt z 3 jaj.2. Masa:1 szkl. cukru pudru1/2 kg. jabłek1 masło2 żółtka cukier waniliowy3 łyżeczki żelatyny (zalać gorącą wodą do rozpuszczenia 3. Piana:5 białek1 szkl. cukru pudru1/4 szkl. wody3 łyżki żelatyny (zalać gorącą wodą do rozpuszczenia 4. Galaretki 2 szt. rozpuścić w 3 szkl. wody.
Duża tortownicaUpiec biszkopt.Masa:Masło utrzeć z cukrem pudrem , żółtkami i cukrem waniliowym.Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i delikatnie ucierając dołożyć do masy , n końcu dodać przestudzoną żelatynę.Piana:Białka ubić.Cukier puder z wodą zagotować , ostudzić i dodać do ubitych białek , na końcu ostudzoną żelatynę.Biszkopt+masa+piana+galaretka.SMACZNEGO
guldek2