Pieczonka śląska.pdf
(
106 KB
)
Pobierz
349783773 UNPDF
Pieczonka śląska
2,5 kg ziemniaków krojonych
0,5 kg boczku wędzonego
0,5 kg marchwi
0,5 kg kiełbasy typu toruńska , śląska
0,5 kg cebuli
ćwiartki królika / u nas były udka kurczaka /
dużo zielonej pietruszki , sól , pieprz , 2-3 liście kapusty
Wnętrze gara wysmarować smalcem , na dnie ułożyć plastry boczku , następnie
grube plastry ziemniaków , przesypać przyprawami i natką pietruszki , na to
krążki kiełbasy , krążki cebuli , znowu ziemniaki , kolejna warstwa to
marchew pokrojona w grubsze plasterki i posolona , na to przyprawione udka
przykryte ostatnią warstwą ziemniaków i natki , przykryć liśćmi kapusty i
dobrze przygnieść , nałożyć pokrywę i piec na małym ognisku ok 1 godz .
Gar powinien być wypełniony do pełna tak , że powinno się ubić jego
zawartość przed zamknięciem .
Autor: jarek_zielona_pietruszka
Plik z chomika:
Belfegor594
Inne pliki z tego folderu:
Kuchnia kaszubska z Karolem Okrasą.wmv
(72735 KB)
Kuchnia góralska (fragm) (e-book) - B.Jakimowicz-Klein.doc
(302 KB)
Kuchnia Polska. Potrawy regionalne.pdf
(109 KB)
Kuchnia_dol_Strugu_PDF.rar
(67171 KB)
Zupa regionalna - juśnik.pdf
(425 KB)
Inne foldery tego chomika:
# Mięsne
# Potrawy mączne
# KULINARIA ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
►przepisy kulinarne ===========
domowy wyrób piwa, cydrów, win, nalewek
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin