SALCESON.doc

(248 KB) Pobierz
SALCESON

SALCESON

Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 galaretka pomarańczowa(może być inna)
- 3 wafle
- 1 paczka herbatników
- bakalie

Margarynę, cukier i kakao zagotować, wystudzić. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody, schłodzić. Kiedy zacznie tężeć, wlać do masy kakaowej. Herbatniki oraz 2 wafle pokruszyć na małe kawałki, bakalie lekko posiekać i wszystko razem wymieszać. Czystą ściereczkę zwilżyć wodą i położyć na niej ostatni wafel. Kiedy namoknie, rozłożyć na nim przygotowaną masę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin