Sos zielony na zimno.doc

(5 KB) Pobierz
Sos zielony na zimno

Sos zielony na zimno

 

Składniki na 4 porcje:

szklanka Majonezu dekoracyjnego WINIARY

10 dag szczawiu

żółtko jaja ugotowanego na twardo

łka masła

2 łki gęstej śmietany

łka kaparów

łeczka posiekanego koperku

bek czosnku

cukier

l

pieprz

 

Szczaw sparz, odcedź, rozdrobnij mikserem, podsmaż na roztopionym maśle, a po zestawieniu z ognia dokładnie wymieszaj z roztartym żółtkiem i wystudź.

 

Majonez połącz ze śmietaną, kaparami, koperkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na koniec dodaj wystudzony szczaw oraz sól, cukier i pieprz.

 

Sos podawaj do jaj ugotowanych na twardo oraz do ryb.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin