Kolorowy bigos jarzynowy z oliwkami.rtf

(6 KB) Pobierz
Kolorowy bigos jarzynowy z oliwkami

Kolorowy bigos jarzynowy z oliwkami

 

Składniki:

4 małe cukinie

4 cebule

4 łki oleju

3 papryki

50 dag pomidorów

4 ząbki czosnku

półoika czarnych oliwek

l

pieprz

Jarzynka WINIARY

do dekoracji: natka pietruszki

 

Cebulę obierz, pokrój w krążki i zeszklij na gorącym oleju (w rondlu lub na głębokiej patelni). Cukinię opłucz i pokrój w plasterki lub w słupki (jeśli cukinie sąode, nie musisz ich obierać). Paprykę oczyść i pokrój w paski. Sparzone pomidory opłucz zimną wodą i obierz ze skórki, potem pokrój je w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

 

Teraz do rondla z cebulą włóż pokrojone cukinie, paprykę, pomidory i czosnek. Całość dopraw solą, pieprzem i Jarzynką. Duś 5 minut pod przykryciem na małym ogniu. Na koniec włóż osączone z zalewy oliwki i duś kolejne 5 minut. Przed podaniem posyp natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin