KOLOROWA SAŁATKA
kapusta pekińskapapryka czerwona ze słoikapuszka kukurydzyoliwa z oliweksólcukiersok z cytrynypieprzkoperek Kapustę kroję dość cienko, paprykę kroję w paseczki, koperek siekam drobno. Do szklanej miski wkładam kapustę, paprykę i kukurydzę. Przygotowuję sos: do małego słoiczka z zakrętką wlewam 4 łyżki oliwy, cztery łyżki wody, wsypuję płaską łyżeczkę soli i trochę mniej cukru, oraz sok z połowy cytryny i posiekany koperek. Słoiczek zakręcam i mocno przez minutę potrząsam, aż sos zrobi się jednolity. Wtedy zalewam sałatkę i wstawiam do lodówki na godzinę. Dobra rada Sos ten można zrobić na 4 dni i będzie bardzo dobry, tylko przed każdym użyciem należy dobrze potrząsnąć.
Przemo1978