Pijana Zakonnica 聽聽
Biszkopt -7 jaj -7 艂y偶ek cukru -3 艂y偶ki m膮ki tortowej -4 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej -2 p艂askie 艂y偶eczki proszku do pieczenia -1 艂y偶eczka octu winnego Bia艂ka ubi膰, doda膰 stopniowo cukier, 偶贸艂tka ,wymieszane m膮ki z proszkiem, ocet. Piec w tortownicy 26-28 przez ok 45 minut w 160 stopni, bez termoobiegu 180.Gdy lekko przestygnie ko艅c贸wk膮 艂y偶ki drewnianej zrobi膰 otwory na ok po艂ow臋 wysoko艣ci. Krem gotowany -3 艂y偶ki wody -1/2 kostki palmy -2 艂y偶ki kakao -1 szkl cukru -ok 200 ml w贸dki Wszystkie sk艂adniki gotowa膰 na parze do momentu, a偶 rozpu艣ci si臋 cukier. Wla膰 w贸dk臋 .Letni krem powlewa膰 w otwory. Wierzch -1/2 l 艣mietanki krem贸wki -1 fix do 艣mietany - 1 czubata 艂y偶ka cukru pudru 艢mietan臋 ubi膰 z cukrem i fixem ,wy艂o偶y膰 na wierzch ciasta. Mo偶na posypa膰 tart膮 czekolad膮. Sch艂odzi膰 przez kilka godzin,
聽
Promyczek59