Pijana Zakonnica.doc

(25 KB) Pobierz
Pijana Zakonnica

Pijana Zakonnica

Biszkopt
-7 jaj
-7 艂y偶ek cukru
-3 艂y偶ki m膮ki tortowej
-4 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej
-2 p艂askie 艂y偶eczki proszku do pieczenia
-1 艂y偶eczka octu winnego
Bia艂ka ubi膰, doda膰 stopniowo cukier, 偶贸艂tka ,wymieszane m膮ki z proszkiem,
ocet. Piec w tortownicy 26-28 przez ok 45 minut w 160 stopni, bez termoobiegu
180.Gdy lekko przestygnie ko艅c贸wk膮 艂y偶ki drewnianej zrobi膰 otwory na ok po艂ow臋
wysoko艣ci.

Krem gotowany
-3 艂y偶ki wody
-1/2 kostki palmy
-2 艂y偶ki kakao
-1 szkl cukru
-ok 200 ml w贸dki
Wszystkie sk艂adniki gotowa膰 na parze do momentu, a偶 rozpu艣ci si臋 cukier.
Wla膰 w贸dk臋 .Letni krem powlewa膰 w otwory.

Wierzch
-1/2 l 艣mietanki krem贸wki
-1 fix do 艣mietany
- 1 czubata 艂y偶ka cukru pudru
艢mietan臋 ubi膰 z cukrem i fixem ,wy艂o偶y膰 na wierzch ciasta. Mo偶na posypa膰 tart膮
czekolad膮.
Sch艂odzi膰 przez kilka godzin,

Zg艂o艣 je艣li naruszono regulamin