Flaczki z jarzyn.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
4243954 UNPDF
Flaczki z jarzyn
Składniki
4 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, cebula, łyżka mąki,
łyżeczka masła, 15 dag makaronu (krajanka lub wstążki) albo 5
naleśników, łyżka sosu sojowego, majeranek, ćwierć łyżeczki
imbiru, pieprz ziołowy, sól
Sposób przyrządzania
Makaron ugotować, zalać zimną wodą i odcedzić lub usmażyć
naleśniki. Jarzyny oczyścić, opłukać, pokroić w wąskie paseczki i
gotować w sześciu szklankach wody. Kiedy będą już miękkie, wymieszać mąkę z małą
ilością wody, tak by nie było grudek, i wlać do jarzyn. Zagotować, mieszając. Dodać
masło i przyprawy. Tuż przed podaniem wrzucić ugotowany makaron lub naleśniki
pokrojone w paseczki, podgrzać.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
AJERKONIAK NA GESTO - Domowy wyrob wodek Wirtualna Kuchnia Polska.htm
(1 KB)
alkohol z kawą.doc
(19 KB)
Ciasto na gofry.doc
(185 KB)
Likier Sambuci- od Marysi.doc
(4 KB)
Kiszka ziemniaczana.doc
(5 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin