Befsztyk wiejski.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
66449162 UNPDF
Befsztyk wiejski
Składniki
50 dag wołowiny bez kości, 20 dag cebuli, 3 łyżki oleju, łyżeczka
mąki, 3 dag margaryny, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso zemleć, dodać łyżkę oleju i 2 łyżki zimnej przegotowanej wody, wyrobić, nie dodając
żadnych przypraw. Uformować owalne befsztyki. Cebulę pokroić w półkrążki i podsmażyć
na oleju, osolić, dodać pieprzu, zalać na patelni taką ilością wody, aby ją pokryła, i
gotować, aż woda wyparuje. Na mocno rozgrzany olej kłaść befsztyki oprószone mąką,
smażyć po 4 min z każdej strony. Gotowe posypać solą i pieprzem, przykryć cebulą i
jeszcze ogrzewać 2-3 min na małym ogniu. Podawać z ziemniakami piure bądź frytkami i
surówką. (100 g - 185 kcal).
Plik z chomika:
New2018
Inne pliki z tego folderu:
pieczen rzymska (klops).mht
(676 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Befsztyk wiejski.pdf
(42 KB)
Baranina z fasolą1.pdf
(55 KB)
Bitki wołowe z papryką.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
▣ Rączka gotuje
_Kulinaria
۞ Kuchnia Turecka
Alkohole
CIASTA BEZ PIECZENIA ═══════════════
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin