Szaszłyki z krewetek
Szaszłyki: Krewetki marynować w pokrojonym czosnku i startym świeżym imbirze, ewentualnie skropić oliwą. Zapiekać pod grillem w piekarniku lub grillować na grillu ogrodowym przez około 8 minut, nadziane na szaszłyki, wraz z kawałkami melona. Patyczki wcześniej moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie. Gęsty sos imbirowy: W garnuszku umieścić sok z ananasa, mango lub pomarańczy wraz z miodem i startym imbirem. Gotować i zredukować do postaci gęstego sosu. Zielone pesto z kolendry: Drobno pokroić kolendrę i zieloną papryczkę chilli, wymieszać z odrobiną oliwy.
Szaszłyki: Krewetki marynować w pokrojonym czosnku i startym świeżym imbirze, ewentualnie skropić oliwą. Zapiekać pod grillem w piekarniku lub grillować na grillu ogrodowym przez około 8 minut, nadziane na szaszłyki, wraz z kawałkami melona. Patyczki wcześniej moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie.
renialen