Przepisy vege.pdf
(
3975 KB
)
Pobierz
Produkty irmy Polsoja
propozycje podania
www.polsoja.com.pl
Oferujemy produkty pro-zdrowotne i pełne smaku. To propozycja dla wszyst-
kich, dla których ważna jest jakość życia, smak i zdrowie.
Stale rozwijamy gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślin-
nych, niemodyikowanych genetycznie, bogatych w pełnowartościowe białko,
mających minimalną zawartość cukrów i nasyconych kwasów tłuszczowych.
Produkty Polsoi nie zawierają konserwantów i jako produkty roślinne nie za-
wierają cholesterolu.
Nasze produkty to: parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu, pasty
i pasztety sojowe, tortellini oraz produkty mrożone takie, jak nuggety i sznycle.
Produkty Polsoi są dostępne na terenie całego kraju m.in. w sieciach handlo-
wych, delikatesach, sklepach ze zdrową żywnością oraz w sklepach prowadzą-
cych sprzedaż przez Internet.
Życzymy smacznego
W składzie produktów Polsoi znajdują się m.in.:
•
białko sojowe, wyprodukowane wyłącznie z soi niemodyi kowanej gene-
tycznie
•
białko pszenne, czyli gluten
•
skrobia z kukurydzy
•
olej rzepakowy, roślinne substancje zagęszczające (tzn. poprawiające struk-
turę i konsystencję): karagen, skrobia, błonnik z cytrusów, metyloceluloza
(rozpuszczalny błonnik pokarmowy)
•
przyprawy, aromaty, ekstrakty przypraw wyłącznie pochodzenia roślinnego
olej rzepakowy, roślinne substancje zagęszczające (tzn. poprawiające struk-
turę i konsystencję): karagen, skrobia, błonnik z cytrusów, metyloceluloza
(rozpuszczalny błonnik pokarmowy)
przyprawy, aromaty, ekstrakty przypraw wyłącznie pochodzenia roślinnego
Produkty Polsoi nie zawierają:
Produkty Polsoi nie zawierają:
•
mięsa, tłuszczu zwierzęcego,
żelatyny, jaj, mleka ani pochodnych
tych surowców – są w 100% roślinne
•
konserwantów
•
sztucznych barwników
mięsa, tłuszczu zwierzęcego,
żelatyny, jaj, mleka ani pochodnych
tych surowców – są w 100% roślinne
Chleb żytni razowy
z Vege Pastą Francuską
i warzywami
Składniki:
– kromka pieczywa żytniego razowego
– 50 g Vege Pasty Francuskiej irmy Polsoja
– liście cykorii do chrupania położone obok kanapki
– 4-5 rzodkiewek
– garść dowolnych kiełków
Sposób przygotowania:
Kromkę pieczywa smarujemy Vege Pastą Francuską. Następnie nakładamy rzod-
kiewki i garstkę dowolnych kiełków. Pozostałymi warzywami dekorujemy tale-
rzyk z kanapką.
Wartości odżywcze:
Energia: 209 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 38 g
Cholesterol: 0
Błonnik: 5 g
Sód: 366 mg
Potas: 411 mg (12%)*
Wapń: 46 mg (7%)*
Magnez: 49 mg (17%)*
Żelazo: 3 mg (17%)*
Witamina A (ekwiwalent): 108 µg (15%)
B1: 0,178 (10%)*
B2: 0,104 (6,5%) *
Foliany: 67 µg
Witamina C: 19 mg
*dzienne zapotrzebowanie
Tradycyjna kanapka z dużą ilością warzyw, która może stanowić pyszną, zdrową
i niskokaloryczną przekąskę.
www.polsoja.com.pl
Chleb graham
z Pasztetem Sojowym
Tradycyjnym
Składniki:
– kromka pieczywa graham
– 50 g Pasztetu Sojowego Tradycyjnego irmy Polsoja
– ogórek kwaszony
– papryka czerwona – ¼ szt.
Sposób przygotowania:
Kromkę pieczywa smarujemy Pasztetem Sojowym Tradycyjnym, dodajemy kwa-
szonego ogórka i pokrojoną w paski czerwoną paprykę.
Wartości odżywcze:
Energia: 226 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 27 g
Cholesterol: 0
Błonnik: 4 g
Sód: 596 mg
Potas: 273 mg (8%)*
Wapń: 26 mg (3,5%)*
Magnez: 56 mg (19%)*
Żelazo: 1mg (7%)*
Witamina A (ekwiwalent): 274 µg (40%)
B1: 0,118 (7%)*
B2: 0,100 (6%) *
Foliany: 46 µg (15%)
Witamina C: 74 mg (106%)
*dzienne zapotrzebowanie
Tradycyjna kanapka, zawierająca witaminę A, witaminę C i foliany.
www.polsoja.com.pl
Plik z chomika:
margotbao
Inne pliki z tego folderu:
vegan-baking.jpg
(153 KB)
Przepisy wegańskie - dania obiadowe.doc
(8642 KB)
101 powodów aby przejść na weganizm.avi
(390742 KB)
Gary Yourofsky – Zapomniane ofiary świata - zwierzęta.avi
(444134 KB)
Przepisy vege.pdf
(3975 KB)
Inne foldery tego chomika:
- KRYMINAŁY DO CZYTANIA - Seria z Jamnikiem
- KRYMINAŁY DO CZYTANIA - Seria z konikiem morskim
Muzyka Nastrojowa
! Poradniki
!!!!_KAWAŁY MP3
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin