Przepisy vege.pdf

(3975 KB) Pobierz
Produkty irmy Polsoja
propozycje podania
www.polsoja.com.pl
1069878151.039.png
Oferujemy produkty pro-zdrowotne i pełne smaku. To propozycja dla wszyst-
kich, dla których ważna jest jakość życia, smak i zdrowie.
Stale rozwijamy gamę wyrobów produkowanych wyłącznie z surowców roślin-
nych, niemodyikowanych genetycznie, bogatych w pełnowartościowe białko,
mających minimalną zawartość cukrów i nasyconych kwasów tłuszczowych.
Produkty Polsoi nie zawierają konserwantów i jako produkty roślinne nie za-
wierają cholesterolu.
Nasze produkty to: parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu, pasty
i pasztety sojowe, tortellini oraz produkty mrożone takie, jak nuggety i sznycle.
Produkty Polsoi są dostępne na terenie całego kraju m.in. w sieciach handlo-
wych, delikatesach, sklepach ze zdrową żywnością oraz w sklepach prowadzą-
cych sprzedaż przez Internet.
Życzymy smacznego
1069878151.040.png
W składzie produktów Polsoi znajdują się m.in.:
białko sojowe, wyprodukowane wyłącznie z soi niemodyi kowanej gene-
tycznie
białko pszenne, czyli gluten
skrobia z kukurydzy
olej rzepakowy, roślinne substancje zagęszczające (tzn. poprawiające struk-
turę i konsystencję): karagen, skrobia, błonnik z cytrusów, metyloceluloza
(rozpuszczalny błonnik pokarmowy)
przyprawy, aromaty, ekstrakty przypraw wyłącznie pochodzenia roślinnego
olej rzepakowy, roślinne substancje zagęszczające (tzn. poprawiające struk-
turę i konsystencję): karagen, skrobia, błonnik z cytrusów, metyloceluloza
(rozpuszczalny błonnik pokarmowy)
przyprawy, aromaty, ekstrakty przypraw wyłącznie pochodzenia roślinnego
Produkty Polsoi nie zawierają:
Produkty Polsoi nie zawierają:
mięsa, tłuszczu zwierzęcego,
żelatyny, jaj, mleka ani pochodnych
tych surowców – są w 100% roślinne
konserwantów
sztucznych barwników
mięsa, tłuszczu zwierzęcego,
żelatyny, jaj, mleka ani pochodnych
tych surowców – są w 100% roślinne
1069878151.041.png 1069878151.042.png 1069878151.001.png 1069878151.002.png 1069878151.003.png 1069878151.004.png 1069878151.005.png 1069878151.006.png 1069878151.007.png 1069878151.008.png 1069878151.009.png 1069878151.010.png 1069878151.011.png 1069878151.012.png 1069878151.013.png 1069878151.014.png 1069878151.015.png 1069878151.016.png 1069878151.017.png 1069878151.018.png 1069878151.019.png 1069878151.020.png 1069878151.021.png 1069878151.022.png 1069878151.023.png 1069878151.024.png 1069878151.025.png 1069878151.026.png 1069878151.027.png 1069878151.028.png 1069878151.029.png 1069878151.030.png 1069878151.031.png 1069878151.032.png
Chleb żytni razowy
z Vege Pastą Francuską
i warzywami
Składniki:
– kromka pieczywa żytniego razowego
– 50 g Vege Pasty Francuskiej irmy Polsoja
– liście cykorii do chrupania położone obok kanapki
– 4-5 rzodkiewek
– garść dowolnych kiełków
Sposób przygotowania:
Kromkę pieczywa smarujemy Vege Pastą Francuską. Następnie nakładamy rzod-
kiewki i garstkę dowolnych kiełków. Pozostałymi warzywami dekorujemy tale-
rzyk z kanapką.
Wartości odżywcze:
Energia: 209 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 4 g
Węglowodany: 38 g
Cholesterol: 0
Błonnik: 5 g
Sód: 366 mg
Potas: 411 mg (12%)*
Wapń: 46 mg (7%)*
Magnez: 49 mg (17%)*
Żelazo: 3 mg (17%)*
Witamina A (ekwiwalent): 108 µg (15%)
B1: 0,178 (10%)*
B2: 0,104 (6,5%) *
Foliany: 67 µg
Witamina C: 19 mg
*dzienne zapotrzebowanie
Tradycyjna kanapka z dużą ilością warzyw, która może stanowić pyszną, zdrową
i niskokaloryczną przekąskę.
www.polsoja.com.pl
1069878151.033.png 1069878151.034.png 1069878151.035.png
Chleb graham
z Pasztetem Sojowym
Tradycyjnym
Składniki:
– kromka pieczywa graham
– 50 g Pasztetu Sojowego Tradycyjnego irmy Polsoja
– ogórek kwaszony
– papryka czerwona – ¼ szt.
Sposób przygotowania:
Kromkę pieczywa smarujemy Pasztetem Sojowym Tradycyjnym, dodajemy kwa-
szonego ogórka i pokrojoną w paski czerwoną paprykę.
Wartości odżywcze:
Energia: 226 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 27 g
Cholesterol: 0
Błonnik: 4 g
Sód: 596 mg
Potas: 273 mg (8%)*
Wapń: 26 mg (3,5%)*
Magnez: 56 mg (19%)*
Żelazo: 1mg (7%)*
Witamina A (ekwiwalent): 274 µg (40%)
B1: 0,118 (7%)*
B2: 0,100 (6%) *
Foliany: 46 µg (15%)
Witamina C: 74 mg (106%)
*dzienne zapotrzebowanie
Tradycyjna kanapka, zawierająca witaminę A, witaminę C i foliany.
www.polsoja.com.pl
1069878151.036.png 1069878151.037.png 1069878151.038.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin