Składniki suche:
· 1¼ szklanki mąki kukurydzianej (cornmeal)
· 3/4 szklanki mąki pszennej
· 1/2 szklanki sezamu+ na posypanie
· 4 łyżki cukru
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
· 1/2 łyżeczki soli
Składniki mokre:
· 2 jajka
· 2/3 szklanki mleka
· 2/3 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
· 3 łyżki oleju
Składniki mokre i suche wymieszać w osobnych naczyniach. Połączyć ze sobą zawartość obu naczyń, wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na 12 muffin wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.
tatanka.com