Muffiny kukurydziane z sezamem.doc

(79 KB) Pobierz
Muffiny kukurydziane z sezamem

Muffiny kukurydziane z sezamem

Muffiny kukurydziane z sezamem

Składniki suche:

·         1¼ szklanki mąki kukurydzianej (cornmeal)

·         3/4 szklanki mąki pszennej

·         1/2 szklanki sezamu+ na posypanie

·         4 łyżki cukru

·         2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

·         1/2 łyżeczki soli

Składniki mokre:

·         2 jajka

·         2/3 szklanki mleka

·         2/3 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego

·         3 łyżki oleju

Składniki mokre i suche wymieszać w osobnych naczyniach. Połączyć ze sobą zawartość obu naczyń, wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na 12 muffin wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin