Fantazja słonecznikowa
Biszkopt z 4 jaj ciemny lub jasny
MasaI1/4 kostki margaryny 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki mleka 25 dag słonecznika Wszystko to zagotować i wylać na blachę, wsypać słonecznik, piec w piekarniku 0,5 godz. w temp.180.Gorące wysypać na papier i pokruszyć.
1 kostka margaryny 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego ugotowanego-(takie można kupić karmelowe, toffi kakaowe) 0,5-1 łyżeczki żelatyny Margarynę utrzeć z mlekiem dodać rozpuszczoną żelatynę zimną i pokruszony słonecznik. Masę wyłożyć na biszkopt.
Masa II
Ubić 0.5 litra śmietany kremówki z 1 łyżką cukru pudru i dodać 1 łyżkę żelatyny (rozpuszczonej w 1/4 szklance wody).Śmietanę wyłożyć na masę i potrzeć czekoladą.
tatanka.com