Fantazja słonecznikowa.docx

(31 KB) Pobierz

Fantazja słonecznikowa

Biszkopt z 4 jaj ciemny lub jasny

MasaI
1/4 kostki margaryny
4 łyżki cukru pudru
4 łyżki mleka
25 dag słonecznika
Wszystko to zagotować i wylać na blachę, wsypać słonecznik, piec w piekarniku 0,5 godz.                                                w temp.180.Gorące wysypać na papier i pokruszyć.

1 kostka margaryny
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego ugotowanego-(takie można kupić karmelowe, toffi kakaowe)
0,5-1 łyżeczki żelatyny
Margarynę utrzeć z mlekiem dodać rozpuszczoną żelatynę zimną i pokruszony słonecznik. Masę wyłożyć na biszkopt.

Masa II

Ubić 0.5 litra śmietany kremówki z 1 łyżką cukru pudru i dodać 1 łyżkę żelatyny (rozpuszczonej w 1/4 szklance wody).Śmietanę wyłożyć na masę i potrzeć czekoladą.

Fantazja słonecznikowa.jpeg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin