Zakochane serca.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

1 i 1/4 szkl. mąki,

 

1/4 szkl. cukru,

 

1/2 kostki margaryny,

 

3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego,

 

1/4 szkl. gorzkiego kakao,

 

1 jajko,

 

1/2 łyżeczki aromatu waniliowego,

 

1/2 łyzeczki proszku do pieczenia,

 

1.5 tabliczki czekolady mlecznej,

 

70- 100 g orzechów laskowych.

 

Sposób przyrządzania:

 

Zmieszać 1 szklankę mąki, cukier i margarynę, zagnieść szybko i uformować kulę.

 

Ciastem wylepić blaszkę. Schłodzić ok.15 minut.

 

Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika aby podpiec.

 

W tym czasie ubić mikserem słodzone mleko.

 

Następnie cały czas ubijając - wsypać kakao.

 

Dodać jajko, aromat waniliowy, proszek do pieczenia i pozostałe 1/4 szklanki mąki.

 

Wylać masę na podpieczony spód i piec jeszcze całośc ok 30- 40 minut.

 

Wystudzić.

 

Wyciąć foremką lub szablonem serduszka dowolnej wielkości.

 

Gotowe serduszka można dekorować lukrem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin