Zupa fasolowa z octem.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa fasolowa z octem 

Skladniki:
Fasola sucha perlowa lub kolorowa 15 dag
Ziemniaki 80 dag
Marchew mala 1 szt.
Seler maly 1\2 szt.
Por,mala cebula
Maslo 8 dag
Maka 5 dag
Ocet,sol
 
Przepis:
Fasole oplukac i namoczyc w wystudzonej przegotowanej wodzie na kilka godzin.Po 
namoczeniu gotowac w tej samej wodzie,dodajac pod koniec gotowania pokrojone w 
kostke ziemniaki i rozdrobnione warzywa bez cebuli.
Cebule pokroic w drobna kostke i udusic na masle ,po czym sporzadzic z tego 
jasna zasmazke i zagescic nia zupe,dodac ocet i sol do smaku,zagotowac,ciagle 
mieszajac delikatnie,po czym zdjac z ognia.Podawac na goraco.
 
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin