Zupa fasolowa z makaronem
Składniki:
15 dag drobnej fasolki perłowej
2 marchewki
mały kawałek selera
pół białej części małego pora
3 łyżki makaronu gwiazdki
kostka Bulionu warzywnego WINIARY
płaska łyżka Jarzynki WINIARY
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki majeranku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Fasolę zalej 6 szklankami zimnej wody i mocz przez 12 godzin. Gotuj w tej samej wodzie na małym ogniu. Dodaj kostkę bulionową.
Marchewkę umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Por pokrój w półplasterki, a seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Gdy fasola zacznie mięknąć, dodaj warzywa, a po 10 minutach makaron, zmiażdżony czosnek, Jarzynkę, natkę pietruszki i majeranek. Na samym końcu, wedle uznania, dopraw solą i pieprzem.
Viola_Valeriana222