Zupa fasolowa z makaronem.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa fasolowa z makaronem

Zupa fasolowa z makaronem

 

Składniki:

15 dag drobnej fasolki perłowej

2 marchewki

mały kawałek selera

pół białej części małego pora

3 łki makaronu gwiazdki

kostka Bulionu warzywnego WINIARY

aska łka Jarzynki WINIARY

2 ząbki czosnku

2 łeczki majeranku

2 łki posiekanej natki pietruszki

l, pieprz

 

Fasolę zalej 6 szklankami zimnej wody i mocz przez 12 godzin. Gotuj w tej samej wodzie na małym ogniu. Dodaj kostkę bulionową.

 

Marchewkę umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Por pokrój w półplasterki, a seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Gdy fasola zacznie mięknąć, dodaj warzywa, a po 10 minutach makaron, zmiażony czosnek, Jarzynkę, natkę pietruszki i majeranek. Na samym końcu, wedle uznania, dopraw solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin