Zupa ziemniaczana z pieczarkami.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243831 UNPDF
Zupa ziemniaczana z pieczarkami
Składniki
2 litry wywaru z włoszczyzny, 50 dag ziemniaków, łyżka maggi w
płynie, 10 dag pieczarek, 10 dag drobnego makaronu (małe
łazanki, zacierki, "ryż"), duża cebula, 2 łyżki margaryny, 10 dag
startego żółtego sera, szczypta tymianku, szczypta rozmarynu,
szczypiorek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Drobno posiekaną cebulę i pokrojone na małe kawałki pieczarki poddusić na łyżce
margaryny. Obrane ziemniaki pokroić w niewielkie słupki. Suchy makaron wysypać na
blachę i włożyć do nagrzanego piekarnika, by się lekko zrumienił. Zagotować wywar,
wlać maggi, włożyć ziemniaki, pieczarki z cebulą, uprażony makaron. Gdy makaron i
ziemniaki będą prawie miękkie, wrzucić żółty ser, doprawić zupę przyprawami i gotować
jeszcze 2-3 minuty, mieszając. Na talerzu posypać posiekanym szczypiorkiem. (100 g -
395 kcal)
Plik z chomika:
Viola_Valeriana222
Inne pliki z tego folderu:
Kartoflanka ala zuzia.doc
(6 KB)
Kartoflanka berlińska.pdf
(29 KB)
Kartoflanka inaczej.doc
(37 KB)
Kartoflanka na kwaśno.pdf
(40 KB)
Kartoflanka po wiedeńsku.doc
(20 KB)
Inne foldery tego chomika:
Barszcze i Botwiny
Buliony i Wywary
Cebulowe
Chińskie
Chłodniki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin