Zupa jabłkowa z jagodami.doc

(5 KB) Pobierz
Zupa jab³kowa z jagodami

Zupa jabłkowa z jagodami

 

Składniki na 4 porcje:

20 dag makaronu (najlepiej świderki)

1/4  kg czarnych jagód

3 jabłka

gruszka

skórka skrojona z połowy cytryny

2-3 łki cukru

kawałek kory cynamonu lub szczypta mielonego

l

 

Makaron ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie, potem odcedź i osącz.

 

Jabłka i gruszkę umyj, cienko obierz ze skórki. Następnie pokrój w ósemki i wytnij gniazda nasienne. Jagody przebierz, przepłucz na sicie i osącz.

 

Owoce włóż do garnka, dodaj cukier, skórkę cytrynową i cynamon. Zalej 1 l wody, gotuj 10 minut.

 

Wystudź, wyjmij skórkę z cytryny i korę cynamonu. Zupę podawaj na zimno z makaronem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin