Zupa mus.txt

(1 KB) Pobierz
Sk�adniki:

# 3 ma�e marchewki
# 2 z�bki czosnku
# 2 ziela angielskie
# 2 �y�ki sosu sojowego
# 2 �y�ki �mietany 18%
# 1 ma�y pomidor
# 1 ma�a cebula
# 1 korze� pietruszki
# 1 ma�y kawa�ek selera
# 1 li�� laurowy
# 1 litr wody
# 1 �y�eczka przecieru pomidorowego
# 1 �y�eczka siemienia lnianego
# szczypta pieprzu kolorowego
# szczypta koperku suszonego
# szczypta ga�ki muszkato�owej
# szczypta majeranku
# szczypta bazylii
# szczypta s�odkiej papryki
# spora szczypta curry
# gar�� �wie�ego lub mro�onego szczypiorku
# s�l do smaku

Spos�b przygotowania:

Przygotowujemy ma�y garnek do kt�rego wrzucamy: obrane i starte na tarce warzywa (seler, korze� pietruszki oraz marchewki), pomidora i cebul� pokrojon� w drobn� kosteczk�, drobno posiekane z�bki czosnku i szczypiorek, �y�eczk� siemienia lnianego, s�l do smaku, szczypt� kolorowego pieprzu, koperku, ga�ki muszkato�owej, majeranku, bazylii, s�odkiej papryki oraz po�amany na drobno li�� laurowy oraz zgniecione na miazg� ziela angielskie. Wszystkie sk�adniki zalewamy litrem wody, mieszamy i stawiamy na gaz. Doprowadzamy do wrzenia.
Do osobnej miseczki wlewamy dwie �y�ki sosu sojowego, dwie �y�ki �mietany 18% i �y�eczk� przecieru pomidorowego. Dodajemy 3-4 g��bokie �y�ki wywaru z gotuj�cej si� zupy i mieszamy. Dolewamy do zupy. Gotujemy do wrzenia. Zdejmujemy z gazu i miksujemy zup�. Ponownie stawiamy na gaz, doprowadzaj�c do wrzenia.
Zupa jest ju� gotowa. Jest pyszna i ma ciekawy smak. Smacznego. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin