Befsztyk wiejski.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
66449162 UNPDF
Befsztyk wiejski
Składniki
50 dag wołowiny bez kości, 20 dag cebuli, 3 łyżki oleju, łyżeczka
mąki, 3 dag margaryny, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso zemleć, dodać łyżkę oleju i 2 łyżki zimnej przegotowanej wody, wyrobić, nie dodając
żadnych przypraw. Uformować owalne befsztyki. Cebulę pokroić w półkrążki i podsmażyć
na oleju, osolić, dodać pieprzu, zalać na patelni taką ilością wody, aby ją pokryła, i
gotować, aż woda wyparuje. Na mocno rozgrzany olej kłaść befsztyki oprószone mąką,
smażyć po 4 min z każdej strony. Gotowe posypać solą i pieprzem, przykryć cebulą i
jeszcze ogrzewać 2-3 min na małym ogniu. Podawać z ziemniakami piure bądź frytkami i
surówką. (100 g - 185 kcal).
Plik z chomika:
tadeusz.grzywacz
Inne pliki z tego folderu:
curry z wieprzowiny.jpg
(709 KB)
wieprzowina marynowana z imbirem.jpg
(128 KB)
wieprzowina słodko kwaśna.jpg
(343 KB)
wieprzowina z papryką.jpg
(404 KB)
wołowina po wietnamsku z papryką(1).jpg
(386 KB)
Inne foldery tego chomika:
» coś z procentem
» na słodko
» przetwory
►Kulinaria
chleb własnego wypieku
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin