Wątróbka z warzywami.rtf

(6 KB) Pobierz
W¹tróbka z warzywami

tróbka z warzywami

 

Składniki:

50 dag wątróbki cielęcej

2 łki masła

2 pory

pół średniego selera korzeniowego

łodyga selera naciowego

mała puszka koncentratu pomidorowego

łka mąki

2 ząbki czosnku

l, pieprz

 

tróbkę opłucz i pokrój w długie, cienkie paski. Następnie posyp ją pieprzem i rozgniecionym czosnkiem, i oprósz mą. Zrumień na maśle w płaskim garnku o grubym dnie. Do tego dodaj umyte i pokrojone w plasterki pory, i obrany, pokrojony w drob kostkę seler korzeniowy. Wszystko razem wymieszaj z koncentratem pomidorowym i dopraw do smaku solą.

 

Całość duś pod przykryciem na małym ogniu, podlewając ewentualnie wodą. Gotową już potrawę posyp posiekanym selerem naciowym i podawaj z ryżem lub pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin