Sałatka z kalafiora.pdf

(43 KB) Pobierz
94518120 UNPDF
Sałatka z kalafiora
Składniki
Kalafior, 5 sporych marchewek, 2 pietruszki, 4 strąki papryki
czerwonej, 3 strąki zielonej papryki, 3 duże ziemniaki, po 4 łyżki
majonezu i jogurtu, Vegeta, szczypiorek, cukier, pieprz
Sposób przyrządzania
Ugotować kalafior na półtwardo, ostudzić i podzielić na małe różyczki, a łodygę pokroić w
kostkę. Ugotowaną i ostudzoną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki oraz oczyszczoną
surową paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć. Dodać
posiekany szczypiorek i przyprawy. Zalać warzywa sosem z majonezu, jogurtu, przypraw
i wymieszać.
 
94518120.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin