Kotlety z kaszy z pieczarkami.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 15 dkg pieczarek • 35 dkg kaszy gryczanej • 7 dkg tłuszczu • 2 dkg cebuli • 1 jajo • sól, pieprz • panierka: • 1,5 jaja • 4 dkg tartej bułki • 7 dkg tłuszczu do smażenia

 

Etapy przygotowania

 

1. Oczyszczone i umyte pieczarki pokroić w plastry i usmażyć na maśle razem z cebulą.

2. Kaszę ugotować, wymieszać z pieczarkami i cebulą, ostudzić.

3. Dodać sól, pieprz oraz surowe jajko dla związania masy.

4. Stolnicę wysypać mąką i na nią wyłożyć masę. Z masy ukształtować małe kotlety.

5. Kotlety te obtoczyć w rozbitym jajku i tartej bułce i smażyć na silnym ogniu.

6. Podawać z sosem śmietankowym lub koperkowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin