Czesterki.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
39755629 UNPDF
Czesterki
Składniki Przepis
kilka kromek razowego
pieczywa, zwykłego jasnego
chlebka albo czerstwawej bułki
jajko
łyżka mleka
ser
przyprawy
tłuszczyk do smażenia
Pieczywo w nie za dużych kromach maczać w jajku
rozbełtanym z mlekiem i wrzucać na rozgrzaną
patelnią z masełkiem albo oliwą. Smażyć z jednej
strony aż się zrumienią, odwrócić i kłaść na wierzch
każdej kromeczki plasterek żółtego sera. Serek
powinien pięknie się stopić, wtedy wykładamy
czesterki na talerz i jemy na gorąco.
Są jeszcze lepsze, jeśli do jajka doda się ostrą
paprykę w proszku albo pieprz, albo szczyptę ziół.
Powiem Wam na ucho, że czesterkami nazywa się
smażone w ten sposób pieczywo pokrojone w grubą
kostkę. Jeśli chcecie, możecie w ten sposób
przyrządzić czesterki, ale ja wolę jak na małej
kromeczce roztapia się apetycznie plasterek sera.
Plik z chomika:
Viola_Valeriana222
Inne pliki z tego folderu:
Bananowy bochenek z żurawinami.doc
(50 KB)
Cebukowy placek.doc
(20 KB)
Cebulaczki.doc
(7 KB)
Chałka.doc
(58 KB)
Chałka.pdf
(35 KB)
Inne foldery tego chomika:
Afryka
Ameryka Północna
Ameryka Południowa
Australia
Azja
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin